Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτά τα παϊδάκια μπορεί να έχουν αρκετό κόκαλο, αλλά....τρώγεται κι αυτό από τη νοστιμιά που έχουν.
Υλικά:
2 κ. χοιρινά παϊδάκια
6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ξυδιού+λίγο ακόμη για το ψήσιμο στο γκριλ
6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
6 σκ. σκόρδο
λίγο λάδι
1 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ. πάπρικα
λίγο μπούκοβο (σύμφωνα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
αλάτι
Εκτέλεση:
Μέσα σε λίγο νερό βράζουμε για 5' - 7' τις σκελίδες του σκόρδου χωρίς να τις καθαρίσουμε από τη φλούδα.
Βγάζουμε τις φλούδες από τις σκελίδες, ρίχνουμε λίγο λάδι στο μούλτι και τις κόβουμε να γίνουν αλοιφή.
Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με την πάστα από τα σκόρδα.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα και το μπούκοβο.
Βάζουμε αυτό το μείγμα πάνω στο κρέας. Μέσα στο ταψί ρίχνουμε το κρασί.
Το ραντίζουμε με την κρέμα βαλσαμικού.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις ψηθεί το αλατίζουμε.
Του βάζουμε δεύτερη φορά λίγη ακόμη κρέμα ξυδιού.
Με ένα πινέλο την αλείφουμε παντού.
Στη συνέχεια ψήνουμε για 10' στο γκριλ με ξεσκέπαστο ταψί για να πάρει ένα ξεροψημένο σκούρο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου