Πατζαρόσουπα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μία κάπως πρωτότυπη σούπα που ταιριάζει γιατί όχι, ακόμη και στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, ως πρώτο πιάτο λόγω του χρώματός της
Υλικά:
2 - 3 μέτριες πατάτες
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 κ.γ. σκόνη ζωμού με τη γεύση που σας αρέσει
αλάτι, πιπέρι
4 - 5 παντζάρια βρασμένα
Εκτέλεση:
Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Μόλις φέρουμε μερικές στροφές τις πατάτες βάζουμε και το σέλινο ή το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε το καρότο.
Βάζουμε και το ζωμό σε σκόνη ή 1 κύβο.
Καλύπτουμε τα υλικά με αρκετό νερό, βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 40' - 45'.
Αν τα παντζάρια είναι βρασμένα τα ρίχνουμε τα τελευταία 10' για να ενσωματωθούν στο μαγείρεμα και στις γεύσεις. Αν όμως έχετε ωμά τότε ξεφλουδίστε τα και βάλτε τα από την αρχή στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τις πατάτες.
Για να γίνει βελουτέ την κόβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνει κρέμα. Όσο περισσότερα παντζάρια έχει η σούπα τόσο πιο κόκκινη γίνεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου