Νηστίσιμη σοκολατένια πίτσα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Επειδή κι εμείς που νηστεύουμε έχουμε τις λιγούρες μας ή κάποιες φορές θέλουμε να κεράσουμε κάποιο καλεσμένο που νηστεύει πρέπει να έχουμε και κάτι που να μην υστερεί από τα αρτύσιμα γλυκά.
Υλικά:
Ζύμη της πίτσας
2φλ. αλεύρι
1/2 - 3/4 φλ. νερό χλιαρό
1/4 κύβου (των 42γρ.) μαγιά νωπή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. λάδι
Για την κρέμα
2 φλ. γάλα σόγιας σοκολατούχο
2 γεμάτες κ.σ. κορνφλάουρ
1 βανίλια ή λίγη ζάχαρη βανίλιας
1/2 φλ. ζάχαρη
1 χούφτα φουντούκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη ζύμη της πίτσας όπως στη συνταγή νηστίσιμη πίτσα. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Φτιάχνουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα σόγιας και το κορνφλάουρ. Με το σύρμα των αυγών το ανακατεύουμε καλά για να λιώσει όσο είναι κρύο το γάλα.
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει και γίνει συμπαγής τη βγάζουμε από το μάτι.
Αφού περάσει μία ώρα από το φούσκωμα της ζύμης ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο και το στρώνουμε σε λαδόκολλα στο ταψί. Γύρω γύρω κάνουμε ένα γείσο σαν της τάρτας ώστε να αποκτήσει ένα βάθος για να χωράει η κρέμα.
Με το πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη βάση του ζυμαριού για να μη φουσκώσει πολύ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15' - 20' μέχρι να ροδίσει λίγο η βάση μας.
Γεμίζουμε τη βάση με την κρέμα.
Την ψήνουμε ξανά για 10' μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα και να αποκτήσει μια κρούστα.
Ταυτόχρονα βάζουμε σε μια μικρή λαδόκολλα και τα φουντούκια στο φούρνο να καβουρδιστούν για λίγο. Βγάζουμε τη φλούδα της μετά το ψήσιμο τρίβοντάς τα ανάμεσα στις παλάμες μας.
Τα κόβουμε λίγο στο μούλτι τόσο ώστε να είναι χοντροκομμένα.
Σκορπάμε τα κομμένα φουντούκια στην επιφάνεια της πίτσας. Καλύτερα είναι να την αφήσετε να κρυώσει πριν την κόψετε.
μπραβο-πολυ-ωραιο-γλυκο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΣου εύχομαι μια ξεκούραστη νύχτα κι ένα όμορφο ξημέρωμα. Φιλάκια πολλά πολλά.