Ψάρι τηγανητό με άσπρη σάλτσα (για τη Χριστουγεννιάτικη Σαρακοστή)
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το απλό τηγανητό ψαράκι νοστιμίζει πάρα πολύ με μια τόσο εύκολη σάλτσα που μοιάζει με πιάτο "γκουρμέ".
Υλικά:
Για τη σάλτσα
1 γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη ή 3 κ.σ. καλαμποκέλαιο 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή 1/4 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλεύρι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
ψάρια τηγανητά όπως τιλάπια ή γλώσσες ή πέρκα κλπ.
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι στο βούτυρο ή λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα των αυγών.
Μόλις καβουρδιστεί ελαφρά το αλεύρι (χωρίς όμως να πάρει χρώμα) ρίχνουμε το κρασί κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα τηγανισμένα ψάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου