Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Πέστροφα στη λαδόκολλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμο κι εύκολο ψαράκι, συνδυασμός για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο να κάθονται πάνω από την κουζίνα μέχρι να γίνει το φαγητό.





Υλικά: 


1.500 γρ. πέστροφα κατεψυγμένη 

2 καρότα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1 μικρό ματσάκι δυόσμο 

1 λεμόνι 

2 σκ. σκόρδο 

1 ποτηράκι κρασί 

1 ποτηράκι 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το λεμόνι σε φέτες. Τα αρωματικά χόρτα τα ψιλοκόβουμε.

 Σε ένα ταψί βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κι από πάνω μια λαδόκολλα. Πάνω της απλώνουμε τα λαχανικά, λίγα μυρωδικά και μερικές φέτες λεμονιού.

Πάνω τους ακουμπάμε το ψάρι. 

 Το ραντίζουμε με το κρασί....

 ...και με το λάδι.

 Του ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 Πάνω του ακουμπάμε τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα κι από πάνω το αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα. 

Μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή λεμονάτες στην κατσαρόλα ή στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...