Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Αλάδωτες κόκκινες φακές με μανιτάρια


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα τέλειο φαγητό με πολύ ωραία γεύση που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι δεν έχει λάδι μέσα.




Υλικά: 


1 φλ. κόκκινες φακές 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

2 καρότα τριμμένα 

4 - 5 μανιτάρια στρογγυλά σε φέτες 

1/2 κ.γ. κάρυ 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λ. νερό τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να βράσουν. 

 Ρίχνουμε μέσα και τις φακές. 

 Κόβουμε και τα μανιτάρια σε φέτες και τα προσθέτουμε κι αυτά.

 Ρίχνουμε το κάρυ....

 ...αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20' - 30' σε χαμηλή φωτιά. Αν θέλετε να λιώσετε τις φακές σαν χυλό τότε δε θα ρίξετε τα μανιτάρια αλλά θα αφήσετε 10' να βράσουν οι φακές, μετά θα τις κόψετε στο μούλτι να γίνουν χυλός και θα τις ξαναβάλετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια για 15' - 20' ακόμη. 

Εγώ προτείνω να μην το κόψετε σε χυλό για να αισθάνεστε κάτι στο κουτάλι όταν τρώτε, ενώ με το χυλό θα πεινάσετε πιο γρήγορα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...