Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Γιορτινό ρύζι με ξηρούς καρπούς

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εδώ σας έχω ένα ρύζι γιορτινό που είναι ωραίο να συνοδεύσετε τα ψητά των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εγώ συνόδευσα το χοιρινό με δαμάσκηνα και κυδώνια που φάγαμε την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και το γεύμα μας πραγματικά ήταν βασιλικό. Δοκιμάστε το στα επίσημα τραπέζια με καλεσμένους και θα με θυμηθείτε.




Υλικά: 


1 1/2 - 2 ποτήρια ρύζι κίτρινο 

1/3 φλ. σταφίδες Κορινθιακές 

1/2 φλ. κάσιους 

50 γρ. κουκουνάρι 

1/2 φλ. αμύγδαλα άψητα και ανάλατα

λάδι 

2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. 

 Ρίχνουμε το ρύζι το κρεμμύδι τα κάσιους, το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα να τσιγαριστούν όλα μαζί. Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα να μην αρπάξουν πολύ χρώμα σε ένα σημείο.

 Μετά βάζουμε νερό να σκεπαστεί πολύ το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.

Τα τελευταία 10' ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.... 

 βάζουμε και τις σταφίδες και αφήνουμε το ρύζι να πιει όλο το νερό της κατσαρόλας, μέχρι να γίνει σπυρωτό.

Όταν θα είναι έτοιμο το σερβίρουμε βάζοντάς το σε κάποια φόρμα πριν το βάλουμε στην πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...