Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κυδώνια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η πρώτη μέρα του 2015 γευστικά ήταν υπέροχη για την οικογένειά μου. Απολαύσαμε ένα τέλειο φαγητό φτιαγμένο από τη μεγάλη μου κόρη. Οι υπέροχες μυρωδιές του κατέκλυσαν την κουζίνα και σιγά σιγά ολόκληρο το σπίτι. Δε βλέπαμε την ώρα να κάτσουμε στο τραπέζι. Είναι τέλειο να το φτιάξετε και για ένα επίσημο τραπέζι με τους καλεσμένους σας.




Υλικά: 


1 κ. χοιρινό από μπούτι 

1 ποτήρι άσπρο κρασί  για τη μαρινάδα + 1 φλ για τα αποξηραμένα φρούτα 

το χυμό από 2 πορτοκάλια 

2 κυδώνια 

1 φλ. δαμάσκηνα αποξηραμένα 

1 φλ βερίκοκα αποξηραμένα 

2/3 φλ καρύδια 

λάδι 

2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα

ζωμό βοδινού 


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 ποτήρι κρασί για όλη τη νύχτα.

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα δαμάσκηνα και βερίκοκα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού... 

και το κρασί για όση ώρα ετοιμάζουμε το φαγητό. 

 Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν.

 Ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια που τα έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες να τσιγαριστούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Μόλις γίνει αυτό τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Βάζουμε το κρέας στο λάδι που τσιγαρίσαμε τα κυδώνια να αλλάξει κι αυτό χρώμα.

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό σκεπασμένο. 

 Μετά από 30' μαγειρέματος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κύβο και την κανέλα.


 Τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα βερύκοκα μαζί με το υγρό που τα μουλιάσαμε.....







ρίχνουμε και τα κυδώνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για όσο χρόνο χρειάζεται το κρέας να μαλακώσει καλά. Πού και πού όταν χρειάζεται ανακάτεμα καλύτερα να κουνήσουμε την κατσαρόλα για να μη λιώσουν τα φρούτα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...