Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κόκκινα μεξικάνικα φασόλια κοκκινιστά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τα κόκκινα μεξικάνικα φασόλια ή αλλιώς kidney beans όπως τα λένε στ' αγγλικά οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε από τις έτοιμες κονσέρβες. Υπάρχουν βέβαια και σε διάφανο σακουλάκι που μπορούμε να τα φτιάξουμε στην κατσαρόλα.




Υλικά: 


1 φλ. φασόλια κόκκινα 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 - 2 πατάτες μικρές κομμένες σε μικρά κομμάτια

λάδι 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη ζάχαρη 

κανέλα 


Εκτέλεση:


Βράζουμε τα φασόλια μόνα τους στο νερό για περίπου 30' - 40' και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι.  

Προσθέτουμε τη σάλτσα και τη ζάχαρη. 

 Όταν καταλάβουμε ότι τα φασόλια έχουν αρχίσει να μαλακώνουν προσθέτουμε και τις πατάτες.

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. 

Λίγη ώρα πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε το λάδι κι αφήνουμε το φαγητό να πιει κάπως το νερό αν θέλουμε να είναι πιο χυλωμένο το φαγητό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...