Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πασατέμπος από κολοκυθόσπορο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Με τόσα σποράκια που έβγαλε η κολοκύθα ήταν ευκαιρία να φτιάξω λίγο πασατέμπο. 



Υλικά: 


σπόρους κολοκύθας 

αλάτι 


Εκτέλεση:


 Κρατάμε τους σπόρους της κολοκύθας σε ένα πιάτο και βγάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ίνες (μαλλιά) από την ψίχα.

 Τα πλένουμε με λίγη πίεση νερού ώστε να φύγουν κι άλλες. 


 Τις βάζουμε σε μια λεκάνη γεμάτη με νερό και τις τρίβουμε πλέον με τα χέρια γιατί οι κλωστές της κολοκύθας δε φεύγουν εύκολα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο ξύδι για να φύγει η γλίτσα. 

Τα στραγγίζουμε καλά, τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά και τα σκουπίζουμε με άλλο ένα από πάνω. 


Τα βάζουμε στο ταψί και τα αλατίζουμε με πολύ αλάτι. 










Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι είναι εντελώς στεγνά κι από τις δύο πλευρές. Ενδιάμεσα τα ανακατεύουμε αρκετές φορές για να στεγνώνει και η πλευρά που ακουμπάει στο ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...