Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ψωμί με μπύρα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η μπύρα στο ψωμί αντικαθιστά τη μαγιά και ταυτόχρονα δίνει και γεύση. 




Υλικά: 


500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (εναλλακτικά μπορείτε να παραλείψετε το μπέικιν πάουντερ αν έχετε κόκκινη φαρίνα) 

1 κ.γ. αλάτι 

1 κ.σ. λάδι 

1 κουτί (330ml) μπύρα 


Εκτέλεση: 


 Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ. Αν όμως χρησιμοποιήσουμε κόκκινη φαρίνα τότε δε χρειάζεται το μπέικιν.

 Προσθέτουμε το αλάτι κι ανακατεύουμε λίγο.

 Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και βάζουμε το λάδι.

 Προσθέτουμε και τη μπύρα. 

 Ανακατεύουμε καλά τα υλικά κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

 Αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Το ζυμάρι πρέπει να είναι μέτριο, ούτε πολύ σκληρό αλλά ούτε και πολύ μαλακό ώστε να κολλάει. Το ζυμώνουμε για περίπου 10'.

 Το βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο για 30'. 

 Λαδώνουμε ένα ταψί.

 Δίνουμε στο ζυμάρι το σχήμα που θέλουμε και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι.

 Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 1 ώρα. Αυτό θα είναι πάντα ανάλογα με το δικό σας φούρνο.


4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...