Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Κρέπες με κιμά και μπεσαμέλ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμο και εμφανίσιμο πιάτο, ωραίο να το απολαύσετε με τους καλεσμένους σας σε ένα τραπέζι ή μπουφέ, αλλά επίσης, καλή πρόταση για το Κυριακάτικο φαγητό.




Υλικά: 


για 11 κρέπες 

2 φλ. γάλα 

1 φλ. αλεύρι 

3 αυγά 

1 κ.γ. ζάχαρη  


Για τον κιμά: 

700 γρ. κιμά 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

λάδι 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

2 γαρύφαλλα 

κανέλα 

αλάτι, πιπέρι 

(προαιρετικά λίγη τριμμένη φρυγανιά)  


Για τη μπεσαμέλ: 

2 ποτήρια γάλα 

2 κ.σ. σιμιγδάλι 

1 κ.σ. βούτυρο 

αλάτι, πιπέρι 

μοσχοκάρυδο 


Για την επιφάνεια: 

λίγο τριμμένο τυρί (μπορείτε να βάλετε ό,τι υπάρχει στο σπίτι όπως γραβιέρα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο κλπ)


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε τον κιμά στο λάδι.  

 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5' - 10'.

 Σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα και λίγο νερό. 

 Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα.
















Βάζουμε κανέλα, αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για μία ώρα. Στο τέλος, αν δούμε ότι έχει αρκετό ζουμί βάζουμε 1 - 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.








ΦωτόΦτιάχνουμε τις κρέπες όπως στη συνταγή Μείγμα για κρέπες.

ΦωτόΦτιάχνουμε τη μπεσαμέλ όπως στη συνταγή Μουσακάς με μελιτζάνες.


 Αν θέλετε μπορείτε καλύτερα να στραγγίσετε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι μόλις τον βγάλετε από την κατσαρόλα για να μην έχει λάδια και σάλτσες να τρέχουν από 'δω κι από 'κει. Γεμίζουμε κάθε κρέπα με κιμά τόσο που να είναι στη μέση της κρέπας και προς τη μία πλευρά αλλά όχι μέχρι τέρμα.

 Τυλίγουμε σε ρολό από την πλευρά που βρίσκεται ο κιμάς.

 Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη.

Περιχύνουμε την επιφάνειά τους με τη μπεσαμέλ κι από πάνω πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Αν σας αρέσει με λιγότερη μπεσαμέλ φτιάξτε τη μισή δόση κρέμας.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Στη φωτογραφία είναι αρκετά ψημένες, εσείς αφήστε τις με λιγότερο χρώμα και ψήσιμο για να είναι πιο ζουμερή η μπεσαμέλ.


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...