Εντόσθια πουλιών με αυγά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα μεζεδάκι για το κρασάκι σας ή ακόμη και κύριο πιάτο για τις βραδυνές λιγούρες.
Υλικά:
400 γρ. εντόσθια ή μόνο στομάχια πουλιών
2 αυγά
λάδι
1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη
100 γρ. φέτα
Εκτέλεση:
Βράζουμε για περίπου 15' τα εντόσθια σε σκέτο νερό και τα ξαφρίζουμε.
Τα στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τα ρίχνουμε μέσα.
Τα πασπαλίζουμε με τη σκόνη του ζωμού. Επειδή αυτός περιέχει αλάτι και πιπέρι αν θέλετε να βάλετε λίγο ακόμη βάλτε με προσοχή.
Τα ανακατεύουμε και τα γυρίζουμε να τηγανιστούν κι από τις δυο πλευρές.
Όταν θα είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού το αυγό.
Συνεχίζουμε μέχρι να ψηθεί κανονικά το αυγό όπως στις ομελέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου