Ποικιλία πράσινων φύλλων σε σαλάτα με σάλτσα μουστάρδας
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Με απομεινάρια από διάφορα χορταρικά και σαλατικά γίνεται μια πεντανόστιμη και πλούσια σαλάτα. Την τελική γεύση τη δίνει η πικάντικη σάλτσα με μουστάρδα και ξύδι βαλσαμικό. Στο εμπόριο ίσως υπάρχουν κεσεδάκια με έτοιμη τέτοια ποικιλία πράσινων και κόκκινων φύλλων σαλάτας.
Υλικά:
λάχανο
πράσινα φύλλα από:
ρόκα
φύλλα παντζαριού μικρά και τρυφερά
λόλο ρόσσο
λόλο μπιάνκο
κορυφές από αντίδια
σπανάκι
φρέσκο κρεμμυδάκι
και γενικά ό,τι πράσινο φύλλο σας έχει περισσέψει από σαλάτες και χορταρικά μπορείτε να το προσθέσετε
αλάτι
ξύδι
Για τη σάλτσα:
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
λάδι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το λάχανο και συγκεντρώνουμε όλα τα φύλλα που έχουμε στη σαλατιέρα. Ρίχνουμε αλάτι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα το ξύδι και το λάδι.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα κι ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου