Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ζυμαρικά με τριμμένα κολοκυθάκια και ντοματάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Γεύση και άρωμα Ελλάδας συγκεντρωμένα σε ένα πιάτο σαν αυτό. 




Υλικά: 


2 κολοκυθάκια 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 

λίγο δυόσμο τριμμένο 

10 - 15 ντοματάκια τσέρυ 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

2 κ.σ. κουκουνάρι 


ζυμαρικά βρασμένα


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού να τσιγαριστούν κι αυτά.

 Τότε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο δυόσμο.

 Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. 

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε μόνο λίγο νερό γιατί θα βγάλουν κι αυτά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20'. 

 Όταν είναι έτοιμα για να τα κατεβάσουμε προσθέτουμε λίγη κανέλα.

 Ρίχνουμε και το κουκουνάρι, το αφήνουμε 2' - 3' και το κατεβάζουμε από το μάτι.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τυρί κι από πάνω τη σάλτσα με τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα ντοματάκια. Μπορείτε φυσικά, να τα δοκιμάσετε και χωρίς τυρί.

2 σχόλια:

  1. μπράβο-πολύ-ωραίο-φαγητό-θα-το-φτιάξω-αυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη φιλενάδα μου.
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα αυτού του πιάτου. Εύχομαι τα όνειρά σου να είναι γλυκά σαν εσένα. Φιλιά πολλά και καλό βράδυ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...