Πράσα λαδερά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πράσα γλύκισμα!! Ένα οικονομικό και πολύ ωραίο πιάτο χρωματικά και γευστικά με ένα λίγο δύσκολο λαχανικό.
Υλικά:
3 - 4 πράσα
1 - 2 καρότα
1 - 2 φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης ή 1 κόκκινη απλή
λάδι
1/2 φλ. σάλτσα
λίγο δυόσμο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1/2 ποτηράκι κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες και τις τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και την πιπεριά σε μικρές λωρίδες και τα προσθέτουμε στο τσιγάρισμα.
Μετά ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Τα σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε και τη σάλτσα
Προσθέτουμε λίγο νερό κι αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 45'.
Μόλις χυλώσει λίγο η σάλτσα είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου