Ρύζι τρίχρωμο πολύ εύκολο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα εντυπωσιακό ρυζάκι που γίνεται πολύ εύκολα με εντελώς απλά υλικά, αλλά αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα στα επίσημα τραπέζια σας ώστε να ακούσετε καλά σχόλια χωρίς να καταβάλετε κόπο.
Υλικά:
2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
λίγο αλάτι
πιπέρι
Για τα χρώματα:
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
περίπου 2 - 3 κ.σ. κέτσαπ
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το ρύζι με το κρεμμύδι.
Δεν αφήνουμε το ρύζι να σκουρύνει αλλά να γυαλίσει ελαφρά. Το ανακατεύουμε όση ώρα το τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε τον κύβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε 5 - 6 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20'.
Όταν πιει το νερό όλο το βγάζουμε. Αν τυχόν, δεν το έχει πιει όλο δυναμώνουμε τη φωτιά για λίγο και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Χωρίζουμε το ρύζι σε 3 ίσα μέρη. Κόβουμε στο μούλτι το μαϊντανό όσο γίνεται πιο ψιλοκομμένο, αν χρειαστεί προσθέστε μέσα 1 - 2 κ.γ. νερό για να κοπεί πιο εύκολα. Το αναμειγνύουμε με το πρώτο μέρος που κρατήσαμε και το βάζουμε σε μια φόρμα του κέικ μαζεύοντάς το στο 1/3 του χώρου σε μία άκρη σαν τρίγωνο σχήμα.
Για το κίτρινο χρώμα ανακατεύουμε το δεύτερο μέρος του ρυζιού με μια πρέζα κρόκου Κοζάνης και το βάζουμε κι αυτό τριγωνικό στη φόρμα. Για το κόκκινο ανακατεύουμε το τελευταίο μέρος ρυζιού με την κέτσαπ. Δυστυχώς δεν έβγαλα όσες φωτογραφίες χρειάζονταν σε όλα τα στάδια, λόγω πίεσης χρόνου.
Βάζουμε το κίτρινο και το κόκκινο ρύζι στη φόρμα. Το πατάμε καλά να καταλάβει όλο το χώρο της φόρμας χωρίς καθόλου κενά.
Ακουμπάμε την πιατέλα σερβιρίσματος πάνω στη φόρμα και την αναποδογυρίζουμε για να ξεφορμάρουμε.
Σαν ζωγραφία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά μου σ' ευχαριστώ πολύ. Σου εύχομαι υγεία κι ευτυχία για τον καινούργιο χρόνο. Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΜου ηρθε κουτι η συνταγουλα σου σημερα γιατι εχω τραπεζι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο μα πόσο χαίρομαι!!!!!!!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι χρόνια πολλά για τους εορτάζοντες που έχεις και καλή ξεκούραση. Φιλιά πολλά.
Διαγραφή