Κρεατόσουπα με ζυμαρικά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γευστική σούπα με μοσχαράκι και ζυμαρικά, δυναμωτική για τα παιδιά και τους ασθενείς.
Υλικά:
1 κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας για σούπα (π.χ. ποντίκι)
1 καρότο σε μικρά κομματάκια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκ. σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμονιού (μπορείτε να τρίψετε και κατεψυγμένο)
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. μακαρονάκι κοφτό ή άλλο μικρό ζυμαρικό
αρκετό λάδι
χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
Βράζουμε το μοσχαράκι σε αρκετό νερό ξαφρίζοντάς το συχνά μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρούς για περίπου 2 ώρες πριν βάλετε τα υπόλοιπα υλικά μέσα.
Αν αρχικά το βάλετε ολόκληρο, όπως εγώ επειδή ήταν μεγάλο και με κόκαλο και μου ήταν δύσκολο να το κόψω, μόλις μαλακώσει κάπως το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Αν έχει τρίμματα από κόκαλα τότε καλό είναι να σουρώσετε το ζουμί και να το ξαναρίξετε στην κατσαρόλα.
Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όταν καταλάβουμε ότι το κρέας άρχισε να μαλακώνει αρκετά.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το προσθέτουμε μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μία ώρα περίπου.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο βάζουμε και τα ζυμαρικά τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου 20'.
Βάζουμε λάδι, να μην είναι λίγο όμως, και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Στο πιάτο ψιλοκόβουμε το κρέας και αφαιρούμε το λίπος, χρειάζεται επίσης να ρίξουμε αρκετό λεμόνι και πιπέρι.
Έτσι οπως αρχισαν ξαφνικα τα κρυα η συνταγουλα σου απαραιτητη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο κ δημιουργικό μηνα Ρια μου!
Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, καλό μήνα και σε σένα.
ΔιαγραφήΕδώ τα κρύα έχουν αρχίσει από πολύ νωρίς και το καλοριφέρ το ανάψαμε από τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου.
Μάλλον φέτος όλοι στην Ευρώπη βόρειοι και νότιοι θα έχουμε αρκετά ψυχρό χειμώνα.
Ας έχουμε τουλάχιστον, καλή υγεία για να το αντιμετωπίσουμε.
Φιλιά πολλά και καλή σου νύχτα.