Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Φιλέτα μπακαλιάρου στη λαδόκολλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Το ψαράκι πάει πακέτο αυτή τη φορά. Θα γίνει μαλακό, ζουμερό και γευστικό με τη βοήθεια των υλικών που θα έχει μέσα. 




Υλικά: 

(για 1 πακέτο ατομικό) 


2 φιλέτα βακαλάου 

1/2 ντομάτα σε φέτες ή 2 μικρά ντοματάκια 

3 - 4 φέτες κρεμμυδιού 

1 σκ. σκόρδου σε φετούλες 

2 φέτες λεμονιού για κάθε ψάρι 

1/3 κόκκινης πιπεριάς σε λωρίδες

2 κ.σ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

θυμάρι 

1/3 ποτηράκι άσπρο κρασί 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το ψάρι στη λαδόκολλα.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Βάζουμε πάνω σε κάθε ψάρι μερικές φετούλες ντομάτας, κρεμμυδιού και σκόρδου.

 Βάζουμε 2 φέτες λεμονιού κομμένες πολύ λεπτές πάνω σε κάθε ψάρι, μη βάλετε περισσότερες γιατί θα πικρίσει όπως το δικό μου. Κόβουμε σε λωρίδες την πιπεριά και την απλώνουμε κι αυτή.

Πασπαλίζουμε με θυμάρι. 

 Ρίχνουμε από 1 - 2 κουταλιές λάδι σε κάθε ψάρι.

 Περιχύνουμε με λίγο κρασί.

Κλείνουμε τη λαδόκολλα προσεκτικά να μη χυθούν τα λάδια και κρασιά κι απ' έξω βάζουμε άλλη μία λαδόκολλα. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 - 1 1/2 ώρα περίπου. 

Σερβίρουμε στο πιάτο το ψάρι με τα λαχανικά και αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου χωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...