Αυτό το ψάρι σας το συνιστώ ως πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο. Στο τηγάνι γίνεται πολύ γρήγορα και η γεύση του με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος ίσως να σας θυμίσει λίγο κάτι από κρέας.
Υλικά:
4 φιλέτα τιλάπιας
4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους)
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
περίπου 2 κ.σ. μουστάρδα
χυμό 1/2 λεμονιού
1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί
λάδι ή 1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κ.γ. μουστάρδα
λίγο λάδι
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε στο λάδι ή αν προτιμάτε στο βούτυρο.
Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να τσιγαριστούν κι αυτά. Τα ανακατεύουμε συχνά.
Όταν τσιγαριστούν τα σβήνουμε με το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι κι αφήνουμε τα πράσα να αχνιστούν για λίγο με το κρασί μέχρι να μαλακώσουν.
Απλώνουμε μουστάρδα και στις δύο πλευρές κάθε ψαριού.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε τα ψάρια στο τηγάνι γκριλ χωρίς να βάλουμε κάποιο λίπος μέσα. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα από την κάθε πλευρά ρίχνουμε πάνω τους λίγο χυμό λεμονιού. Συνολικά χρειάζονται λίγα λεπτά να ψηθούν όχι παραπάνω από 15' - 20'.
Τώρα το ψάρι και τα πράσα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Όμως εγώ συνέχισα φτιάχνοντας μία σάλτσα από 1 κ.γ. μουστάρδα λίγο λάδι και λίγο χυμό λεμονιού, τα χτύπησα για λίγο με το μιξεράκι του φραπέ και την άπλωσα πάνω από το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου