Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πουρέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ωραία σήμερα θα φάμε μαμαδίστικο και νόστιμο φαγητό. 




Υλικά: 


2 στήθη κοτόπουλου ή όποια κομμάτια σας αρέσουν από άλλο σημείο 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

πάπρικα 

κανέλα  


Για τον πουρέ 

περίπου 1 κ. πατάτες

1 ποτήρι γάλα 

1 κ.σ. βούτυρο 

αλάτι 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.   

Μόλις τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά ρίχνουμε και το κρεμμύδι. 

  Όταν τσιγαριστούν όλα μαζί ρίχνουμε και το κρασί.

Προσθέτουμε τη σάλτσα. 

 Ρίχνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι κανέλα και πάπρικα. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να εξατμιστεί το νερό.







Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Αν τις βάλουμε σε δυνατό μάτι χρειάζονται περίπου 30', διαφορετικά τις βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.





Τις στραγγίζουμε από το νερό και τις πατάμε όσο είναι ακόμη ζεστές με την πρέσα του πουρέ ή με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν καλά.

Ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο και ταυτόχρονα ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι.

Προσθέτουμε και το βούτυρο και το ενσωματώνουμε με το ανακάτεμα στον πουρέ.

  Σερβίρουμε πουρέ και κοτόπουλο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα στο πιάτο.












Μικρές λεπτομέρειες: 


Σε περίπτωση που βάλατε αρκετό γάλα στις πατάτες κι έγινε το μείγμα νερουλό μπορείτε να το σώσετε αν βάλετε την κατσαρόλα ξανά στο μάτι σε μέτρια φωτιά και με το ανακάτεμα για να μην κολλήσει αφήσετε να εξατμιστεί το πολύ γάλα.


Αν οι πατάτες κρυώσουν μετά το βράσιμο τότε δύσκολα θα κοπούν στην πρέσα και δε θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα γι' αυτό αυτή η δουλειά πρέπει να γίνει όσο ακόμη καίνε.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...