Τυροπιτάκια με σφολιάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τόσο απλά και τόσο νόστιμα τυροπιτάκια για να τα φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα για το κολατσιό ή σαν ορεκτικό ή για τα πάρτι.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. φέτα
1 αυγό
πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.
Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας κατά μήκος στη μέση και μετά σε 3 - 4 κομμάτια παραλληλόγραμμα.
Βάζουμε περίπου 2 κ.γ. κοντά στην άκρη του φύλλου, αλλά αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ. Δεν πρέπει να βάλουμε πολύ από το μείγμα επειδή το τυροπιτάκι θα ανοίξει. Ενώ πάλι αν βάλουμε ελάχιστο τότε θα τρώμε πιο πολύ φύλλο.
Βρέχουμε γύρω γύρω τις άκρες της σφολιάτας με ένα πινέλο βουτηγμένο στο νερό.
Πατάμε καλά ολόγυρα με ένα πιρούνι.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20' - 30' ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου