Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Σπανάκι στο φούρνο με κρούστα από ντοματίνια



Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια συνταγή με σπανάκι που θα σας ξετρελάνει. Μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό στο τραπέζι σας, ειδικά όταν έχετε καλεσμένους, αλλά ακόμη και σαν κύριο φαγητό δεν υστερεί καθόλου.





Υλικά: 


500 γρ. σπανάκι 

1 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 

1 σκ. σκόρδο 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

4 - 5 φέτες ψωμί μαύρο ή χωριάτικο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπαγιάτικο) 

1/2 φλ. τριμμένη μυζήθρα 

περίπου 1 φλ. τριμμένο τυρί γκούντα 

200 γρ. κρέμα γάλακτος 

1 πρέζα μοσχοκάρυδο 

250 γρ. ντοματίνια 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:  


Τσιγαρίζουμε στο λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.

 Ρίχνουμε και το σπανάκι να τσιγαριστεί κι αυτό.














Μετά βάζουμε μέσα τον άνηθο ψιλοκομμένο.











Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 

Βάζουμε και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε για λίγο να μαραθεί με το λάδι και με όσο νερό βγάλει από μόνο του.













  Λαδώνουμε ένα ταψί μικρό.

Κόβουμε σε φέτες το ψωμί και το στρώνουμε στο ταψί. Από πάνω του ρίχνουμε λίγο λάδι σε κάθε φέτα αλλά όχι πολύ.









 Πάνω στο ψωμί στρώνουμε το σπανάκι.

 Το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.

 Πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα. Αν θέλετε μπορείτε να την αλλάξετε με κεφαλογραβιέρα.

 Απλώνουμε το γκούντα παντού.

 Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στην επιφάνεια ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...