Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Παντζαροσαλάτα νηστίσιμη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το παντζάρι είναι ένα χειμωνιάτικο λαχανικό που κάνει πολύ καλό στο αίμα. Θα ήταν ωφέλιμο να το τιμήσουμε και σαν κύριο πιάτο και σαν σαλάτα. Στο τραπέζι μας θα έχουμε ένα πιάτο με έντονο χρώμα και νόστιμη γεύση. Ευκαιρία να τη σερβίρουμε στους καλεσμένους μας, αλλά φυσικά και στην οικογένειά μας.




Υλικά: 


2 - 3 παντζάρια χωρίς τα χόρτα (τα οποία μπορείτε να βράσετε χωριστά σαν συνοδευτικό) 

1 μήλο (όπως γκόλντεν ή ξινόμηλο) 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα 

αλάτι 

λάδι 

ξύδι μπαλσάμικο 


Εκτέλεση: 


Βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν καλά. 

 Μόλις κρυώσουν και τα καθαρίσουμε τα τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας.

 Κόβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια.

Ρίχνουμε ψιλοτριμμένο το σκόρδο στα παντζάρια. 

 Προσθέτουμε τα άλλα δύο υλικά το μήλο και το καρύδι...

το λάδι τόσο όσο σε μία σαλάτα... 

 το ξύδι...

το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά. 

Στολίζετε, αν θέλετε, με μερικά ολόκληρα καρύδια την επιφάνεια και φυλάξτε τη σαλάτα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Κρύα είναι καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...