Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Κρέμα από σιταρόζουμο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Όταν βράζετε σιτάρι μπορείτε να κρατήσετε το ζουμί και να φτιάξετε μια νηστίσιμη κρέμα.




Υλικά: 


ζουμί από βρασμένο σιτάρι μετρημένο σε ποτήρια του νερού (για κάθε μπολ θα χρειαστείτε περίπου 1 ποτήρι του νερού, ανάλογα το μέγεθος του μπολ και του ποτηριού)

κορνφλάουρ (για κάθε ποτήρι ζωμού θα βάλουμε 1 1/2 κ.σ. κορνφλάουρ) 

ζάχαρη (για κάθε ποτήρι ζωμού βάζουμε 1 1/2- 2 κ.σ. ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε) 

λίγη βανίλια 

προαιρετικά λίγα αμύγδαλα ψιλοκομμένα για κάθε μπολ κρέμας


Εκτέλεση:

Μετράμε το ζουμί από το βρασμένο σιτάρι σε νεροπότηρα και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ, για κάθε μετρημένο ποτήρι βάζουμε 1 1/2 κ.σ. Το ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά πριν αρχίσει να ζεσταίνεται η κατσαρόλα. 

Ρίχνουμε τη ζάχαρη μέσα και την ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε και τη βανίλια.  

Ανακατεύουμε διαρκώς την κρέμα μέχρι να πήξει καλά. 

Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να ψιλοκόψει στο μούλτι λίγα αμύγδαλα για την επιφάνεια του μπολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...