Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τονοσαλάτα με αβοκάντο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Όταν έχουμε ψαροφαγία μια τέτοια σαλάτα είναι απόλυτα ταιριαστή, πολύ νόστιμη και εντελώς εύκολη. 




Υλικά: 


1 αβοκάντο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

χυμό λεμονιού 


Εκτέλεση:


 Το αβοκάντο ανοίγει πιο εύκολα όταν το κόψουμε στη μέση κατά μήκος και μετά στρίψουμε τα δύο κομμάτια του αντίθετα το ένα από το άλλο. 

 Βγάζουμε το κουκούτσι.

 Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη φλούδα. Μέσα σ' αυτή θα σερβίρουμε τη σαλάτα που θα φτιάξουμε.

 Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την ψίχα.

 Βάζουμε το κρεμμύδι σε μικρές λεπτές φετούλες.

 Ρίχνουμε αρκετό χυμό λεμονιού σύμφωνα με την προτίμησή μας.

 Προσθέτουμε τον τόνο.

 Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Ο τρόπος σερβιρίσματος είναι στη δική σας επιλογή. Ο πρώτος είναι να γεμίσουμε την άδεια φλούδα που κρατήσαμε και ο δεύτερος είναι γεμίσουμε το κενό από το κουκούτσι που αφήνει στο μισό αβοκάντο.

2 σχόλια:

  1. Σαν Έλληνες λέμε ΝΑΙ και στην υγιεινή Διατροφή...!!!
    όμορφη Κυριακή να έχετε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέμε ΝΑΙ αλλά δεν το τηρούμε. Μόνο αν ξαναγυρίσουμε στις παλιές παραδόσεις.
      Σ' ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ να έχεις.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...