Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Νηστίσιμο σοκολατένιο ρυζόγαλο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Με τέτοιους πειρασμούς τελικά....μόνο νηστεία δεν κάνουμε!! Μια μέρα το έφτιαξε η μητέρα μου και ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα με παρότρυνε να το φτιάξω κι εγώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φυτικό γάλα (σόγιας, καρύδας, αμυγδάλου, βρώμης, φουντουκιού) και να έχετε ένα απίθανο αποτέλεσμα στο νηστίσιμο γλυκό σας.




Υλικά: 


Για 3 - 4 μπολ 

1 φλ του καφέ ρύζι γλασέ 

1 φλ. νερό 

3 φλ. γάλα φυτικό (όπως: σόγιας, καρύδας, βρώμης, αμυγδάλου, φουντουκιού) 

5 - 6 κ.σ. ζάχαρη 

1 1/2 κ.σ. κορνφλάουρ

1 1/2 κ.σ. κακάο 

λίγη βανίλια 

προαιρετικά τριμμένο φυστίκι Αιγίνης


Εκτέλεση:


 Βράζουμε το ρύζι για 15' - 20΄ μέχρι δηλαδή να γίνει κανονικά. Αν τυχόν σας περισσέψει νερό στο τέλος το σουρώνουμε.

 Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το μετρημένο γάλα που θα βάλουμε. Μόλις γίνει το ρύζι ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα.

 Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

 Στο μισό φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε το κορνφλάουρ...

 και το κακάο και τα χτυπάε με το μιξεράκι του φραπέ να λιώσουν.

 Βάζουμε στο κατσαρολάκι αυτό το μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

 Προσθέτουμε και λίγη βανίλια.

 Συνεχίζουμε το βράσιμο και το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο όπως μια κρέμα.

Προαιρετικά τρίβουμε λίγο φυστίκι Αιγίνης στην επιφάνεια του κάθε μπολ σερβιρίσματος.

4 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά αξίζει τον κόπο. Ο άντρας μου το έτρωγε και ως πρωινό πριν φύγει για τη δουλειά.
    Καλό ξημέρωμα να έχεις. !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους σε κάθε εποχή.
    Επίσης πολύ καλή και παραστατική παρουσίαση με φωτογραφίες
    Καλή ανάσταση και Καλό Πάσχα να έχετε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Θοδωρή μου για όλα. Εύχομαι και σε σας με τα παιδιά να περάσετε καλό Πάσχα. Χαιρετισμούς στην οικογένεια και στη Στουτγκαρδη.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...