Μανιτάρια γεμιστά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα ορεκτικό που ταιριάζει με πολλά κύρια πιάτα με κρέας, με όσπρια, με λαχανικά και με ζυμαρικά.
Υλικά:
1 κεσεδάκι μανιτάρια στρογγυλά άσπρα ή καφέ
λίγο λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 - 3 φέτες μπέικον ή σαλαμάκι
λίγο μαϊντανό
200 ml. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον ή σαλαμάκι επίσης ψιλοκομμένο.
Μετά από λίγο βάζουμε μέσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα γυρίζουμε όλα μαζί για λίγο.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2' - 3'.
Βάζουμε στο τηγάνι και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το αποσύρουμε από το μάτι.
Βγάζουμε το κοτσάνι από το κάθε μανιτάρι.
Τα γεμίζουμε με τη γέμιση του τηγανιού και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20' περίπου ή μέχρι να σκουρύνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου