Πολτός σκόρδου
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Με αυτό το βαζάκι θα κάνετε μια φορά τον κόπο στο καθάρισμα (που είναι πολύ εύκολο) και θα περάσετε πολύ καιρό χρησιμοποιώντας το σε διάφορα φαγητά και σάλτσες, ειδικά όταν πρέπει να βάλετε αρκετές σκελίδες, χωρίς την ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου κάθε φορά.
Υλικά:
3 κεφάλια σκόρδου
λίγο αλάτι
λάδι
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τις σκελίδες από τα κεφάλια και χωρίς να τις καθαρίσουμε τις βράζουμε σε νερό για περίπου 10'.
Μετά βγάζουμε τις φλούδες που βγαίνουν πολύ εύκολα ακόμη και πατώντας τη σκελίδα.
Τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με λίγο αλάτι....
....και 2 κ.σ. λάδι.
Τις πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα.
Τη βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
Αυτή την κρέμα τη φυλάμε στο ψυγείο. Καλύτερα ακόμη είναι να τη σκεπάσετε με αρκετό λάδι. Βάλτε απ' αυτή στις σάλτσες σας, στο τζατζίκι και σε διάφορα ντιπ, στα ψητά φούρνου, στους κεφτέδες και στα μπιφτέκια, στα σουτζουκάκια κι όπου αλλού χρειάζεται κάποια ποσότητα σκόρδου. Κάνει ακόμη και να την τσιγαρίσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου