Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αρακάς με ρύζι και καρότο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τέτοια φαγητά να έχουμε και ας κάνουμε νηστεία όλο το χρόνο. Πολύ γευστικό πιάτο και άριστος συνδυασμός των δύο κύριων υλικών.




Υλικά: 


300 γρ. αρακά 

1 φλ. ρύζι κίτρινο 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 μεγάλο καρότο τριμμένο 

1 φλ. ρύζι 

λίγο λάδι για το τσιγάρισμά του 

αλάτι, πιπέρι 

2- 3 κομμάτια λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένη


Εκτέλεση:


  Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τον αρακά, το κρεμμύδι και το καρότο. 

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και καβουρδίζουμε ελαφρά το ρύζι ανακατεύοντάς το μέχρι να γίνει διάφανο.

 Το βάζουμε κι αυτό μέσα στον αρακά. 

 Ρίχνουμε αρκετό νερό να καλυφθούν τα υλικά.

 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20' περίπου σε χαμηλή φωτιά. 

 Στο τέλος θα πρέπει να έχει πιει όλο το νερό του. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, ψιλοκόβουμε τα κομμάτια της λιαστής ντομάτας και τα βάζουμε κι αυτά μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το φαγητό να πάνε παντού και σερβίρουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...