Υλικά:
περίπου 1 κ. χταπόδι
3 σκ. σκόρδο
1/2 κρεμμύδι ξερό
150 γρ. κόκκινο κρασί (ένα στενο ποτήρι του νερού)
2 - 3 κ.σ. λάδι
1 μεγάλη ντομάτα
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
λίγο μπούκοβο ή μία μικρή καυτερή πιπερίτσα
1 σφηνάκι ούζο ή τσικουδιά
αλάτι
3/4 φλ. ελιές Καλαμών σε άρμη
λίγο μαϊντανό
λίγο άνηθο
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε πολύ καλά το χταπόδι το βράζουμε ολόκληρο σε αρκετό νερό γύρω στα 30' - 45' ή μέχρι να μαλακώσει. Όταν θα είναι έτοιμο θα κρατήσουμε το νερό του.
Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι τα σκόρδα κομμένα στη μέση και το κρεμμύδι σε χοντρές φετούλες. Μόλις τσιγαριστούν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Κόβουμε το χταποδάκι σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε 3' - 4' κι αυτό.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Το αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναρίχνουμε τα κρεμμύδια και σκόρδα μέσα.
Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε το μπούκοβο.
Ρίχνουμε κι ένα σφηνάκι ούζο ή τσικουδιά.
Βάζουμε αλάτι. Πιπέρι μη βάλετε γιατί υπάρχει το μπούκοβο που είναι ήδη καυτερό.
Ρίχνουμε μέσα μια δυο κουτάλες από το ζουμί που έβρασε το χταπόδι για να συνεχίσουμε για 5' - 10' ακόμη το μαγείρεμα. Το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Στο υπόλοιπο ζουμί που έχει η κατσαρόλα που βράσαμε το χταπόδι θα βράσουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
Τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναρίχνουμε σε κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με 1 - 2 κ.σ. λάδι να τις κάψουμε λίγο.
Βάζουμε τις κομμένες ελιές και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και το χταποδάκι στα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις πέννες με το χταποδάκι κι από πάνω κόβουμε λίγο μαϊντανό και άνηθο.
Ρία αναμένουμε να μας κάνεις το τραπέζι...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Μετά χαράς είσαι ευπρόσδεκτος μαζί με την οικογένειά σου.!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, καλή εβδομάδα και σε σένα.