Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Φάβα με ρύζι

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η φάβα συνήθως μαγειρεύεται σκέτη. Ένας διαφορετικός αλλά καθόλου πολύπλοκος τρόπος είναι να τη μαγειρέψουμε μαζί με ρύζι.




Υλικά: 


1 φλ. φάβα 

1/2 φλ. ρύζι γλασέ 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1/3 φλ λάδι 

χυμό 1 λεμονιού 

ψωμάκια κρουτόν προαιρετικά




Εκτέλεση: 




Βράζουμε τη φάβα σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.










Μετά από περίπου 1 ώρα βρασίματος σε σιγανή φωτιά προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέσα. Ελέγχουμε το νερό αν επαρκεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 - 1 1/2 ώρα ακόμη. 



 Όταν δούμε ότι η φάβα έχει λιώσει αρκετά τότε ρίχνουμε το ρύζι μέσα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

 Βάζουμε το ανάλογο λάδι.

 Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού μέσα. Αφήνουμε το ρύζι να γίνει για 20' και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν το θέλετε ζουμερό φροντίστε να έχει νερό η κατσαρόλα, διαφορετικά όταν βάλετε το ρύζι να βράσει τότε μη βάλετε πολύ νερό για να γίνει πιο χυλωμένο και πηχτό.

Προαιρετικά σερβίρουμε το φαγητό με λίγα ψωμάκια κρουτόν από πάνω. Ίσως να χρειαστείτε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού στο κάθε πιάτο. Η αλήθεια είναι ότι του ταιριάζει αρκετά το πολύ λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...