Χοιρινό μεζεδάκι με φέτα για κρασί
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μαζί με το ποτηράκι του κρασιού χρειάζεται και ένα ωραίο μεζεδάκι. Αυτό το έφτιαξε ο άντρας μου μια μερακλίδικη βραδιά έχοντας κάνει μια προεργασία λίγες μέρες νωρίτερα.
Υλικά:
500 γρ. χοιρινή σπάλα
κρασί με έντονη γεύση κατά προτίμηση κόκκινο ή έντονης γεύσης λευκό
φλούδα 1/2 πορτοκαλιού
πιπέρι
λίγους κόκκους πιπεριού
λάδι για το τηγάνισμα
100 γρ. φέτα
λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά στενά κομματάκια. Το βάζουμε σε μπολ που να έχει καπάκι και ρίχνουμε μέσα τόσο κρασί όσο να το μισοσκεπάσουμε. Βάζουμε μαζί τα κομμάτια από τη φλούδα πορτοκαλιού και τους κόκκους πιπεριού. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 3 μέρες.
Μετά την τρίτη μέρα αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τους κόκκους πιπεριού και στραγγίζουμε το κρέας για λίγη ώρα.
Τηγανίζουμε τα κομματάκια κρέατος στο λάδι.
Όταν πάρει καλό χρώμα απ' όλες τις πλευρές και είναι έτοιμο να το βγάλουμε τότε σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τη φέτα σε κομματάκια.
Ρίχνουμε και λίγη ρίγανη την τελευταία στιγμή για να κρατήσει το άρωμά της και βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Ομορφιές από τα χεράκια σου...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέψου να βρίσκεσαι σε ελληνικό χωριό και να το βάζεις στη φουφού...
Πόσο τσίπουρο χρειάζεσαι;
Σ' ευχαριστώ πολύ G&M αλλά αυτό είναι από τα χεράκια του άντρα μου. Τώρα που είπες φουφού και χωριό τα καλύτερα φαγητά μου τα έχει περιγράψει η μαμά μου που κατάγεται από χωριό της Θήβας, όταν έφτιαχναν διάφορα πρόχειρα ορεκτικά στο τζάκι, στην πυροστιά κλπ.
ΔιαγραφήΚαλή σου νύχτα, χαιρετισμούς στη σύζυγο τη χρυσοχέρα.