Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Πράσινη σαλάτα με γλυκοπατάτες

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ βιταμινούχο τρόφιμο καθώς περιέχει καροτένιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες C, D, B. Καιρός να την εντάξουμε συχνότερα στη διατροφή μας.




Υλικά: 


1 γλυκοπατάτα 

φύλλα από σπανάκι 

φύλλα από βαλεριάνα 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

3 - 4 κ.σ. ελιές Καλαμών 

λάδι 

αλάτι 

ξύδι βαλσαμικό


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μεγάλα κομμάτια και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10' να μαλακώσει.

Κόβουμε και βάζουμε τα πράσινα φύλλα από το σπανάκι, τη βαλεριάνα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Κόβουμε σε χοντρές φετούλες την πατάτα και ρίχνουμε λάδι, αλάτι, ξύδι βαλσαμικό και τις ελιές.

2 σχόλια:

  1. Ετσι Ρια μου!
    Προσιτες, ευκολες κ νηστισιμες συνταγες!
    Σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρίσκουν ανταπόκριση οι συνταγές στο μπλογκ μου Πόπη μου, σ' ευχαριστώ γι αυτό το σχόλιο.
      Σου εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ και καλή ξεκούραση, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...