Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Παγωτό με φρουί γλασέ


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Μία συνταγή με την ίδια βάση και πολλές  παραλλαγές όπως αυτή με τα φρουί γλασέ  που μπορείτε κάθε φορά να εναλλάσσετε.  Φαντασία να υπάρχει και το γούστο του καθενός.   

 

 

Υλικά: 

 

400 - 500 γρ. κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1/2 - 1 φλ. φρουί γλασέ της αρεσκείας σας 

 

Εκτέλεση:


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ.






Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα το οποίο το ενσωματώνουμε στη σαντιγύ.








  

  

Μόλις αφρατέψει από το χτύπημα το σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή έως μία ώρα το ξαναβγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Επαναλαμβάνουμε για 4 - 5 φορές ακόμη μέχρι το μίξερ να αρχίσει να δυσκολεύεται στο χτύπημα.


 

  Τότε προσθέτουμε τα φρουί γλασέ και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού. Αφήνουμε ξανά το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...