Ψευτομουσακάς με τυριά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτός ο μουσακάς δεν περιέχει κιμά και είναι κατάλληλος για τους χορτοφάγους. Τον ξεκίνησε ο σύζυγος πιστεύοντας ότι φτιάχνει ένα ορεκτικό αλλά τελικά βγήκε ένα χορταστικό φαγητό.
Υλικά:
2 μελιτζάνες
2 πατάτες μεγάλες
λάδι για τηγάνισμα
3 ντομάτες
4 φέτες τυρί του τοστ
4 φέτες τυρί τσένταρ
περίπου 1/2 φλ. τυρί γκούντα τριμμένο
περίπου 1/2 φλ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα περίπου 200 γρ.
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις βάλουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε να βράσουν για λίγη ώρα, γύρω στα 20' - 30'. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό γιατί δε βγάζουν όλες οι ντομάτες πολλά ζουμιά. Προς το τέλος του βρασίματος ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε στο λάδι κι απ' τις δύο πλευρές. Φροντίζουμε να μην πάρουν πολύ χρώμα.
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες εντελώς και τις τηγανίζουμε κι αυτές.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε στη σειρά τις πατάτες.....
από πάνω βάζουμε δίπλα δίπλα δύο φέτες τυρί του τοστ, από πάνω δύο φέτες τσένταρ.....
πασπαλίζουμε τα τυριά με λίγο γκούντα και λίγη μυζήθρα....
από πάνω βάζουμε μία στρώση μελιτζάνες....
επαναλαμβάνουμε τη στρώση με τα ίδια τυριά...
και στην τελευταία στρώση τελειώνουμε βάζοντας και τα δύο λαχανικά που περισσεύουν.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα...
σπάμε τη φέτα σε χοντρά τρίμματα, τα πασπαλίζουμε πάνω στη σάλτσα και ρίχνουμε πιπέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η φέτα.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αλάτι δε βάζουμε ούτε στα λαχανικά ούτε στη σάλτσα γιατί υπερκαλύπτεται η γεύση με τα τυριά.
Αν θέλετε μπορείτε να ξεπικρίσετε τη μελιτζάνα πριν την τηγανίσετε βάζοντάς για 20' - 30' σε μια λεκάνη με νερό να σκεπαστεί πολύ καλά κι από πάνω ένα μπολ ή κατσαρολάκι με νερό για βάρος ώστε να βυθίζονται μέσα.
Αν δε σας αρέσει η μελιτζάνα ή αν θέλετε να εμπλουτίσετε κι άλλο τη γεύση μπορείτε να προσθέσετε και κολοκυθάκια τηγανητά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου