Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ρολό κιμά με πατάτες στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το ρολό του κιμά είναι ένα οικονομικό φαγητό ευπαρουσίαστο για τα τραπέζια που κάνετε και σίγουρα θα αρέσει.




Υλικά: 


500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

2 σκ. σκόρδο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

λίγο δυόσμο 

1 αυγό 

1 ντομάτα τριμμένη 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λάδι 

τριμμένη φρυγανιά 

πατάτες για το ταψί 

1 ποτηράκι κρασί 


Για τη γέμιση: 

2 - 3 βραστά αυγά 

κομματάκια τυρί έμενταλ και γκούντα 


Εκτέλεση:


  Στο μπλέντερ κόβουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το αυγό για να μπορούν να πολτοποιηθούν.









Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το μείγμα που κόψαμε στο μπλέντερ, τρίβουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε και το δυόσμο ή αν έχουμε φρέσκο τον ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ μαζί με τα προηγούμενα υλικά. 

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λάδι και την τριμμένη φρυγανιά.


 Ανακατεύουμε πολύ καλά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.

 Βάζουμε τον κιμά σε μια λαδόκολλα και τον ανοίγουμε σε χοντρό τετράγωνο φύλλο. Βάζουμε στη σειρά τα βραστά αυγά εναλλάξ με τα τυριά.

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε τις δύο άκρες του κιμά να γίνει ρολό.

Το πατάμε καλά και το σφίγγουμε έτσι ώστε να πάρει τέλειο σχήμα.

 Διπλώνουμε και τις άλλες δύο άκρες του ρολό έτσι ώστε να το κλείσουμε καλά.

Όπως είναι με τη λαδόκολλα το βάζουμε στο ταψί και το κυλάμε σιγά-σιγά να φύγει από το χαρτί. 

Ρίχνουμε τις πατάτες ολόγυρα, ραντίζουμε με λίγο κρασί το ρολό και τις πατάτες, 

προσθέτουμε λίγο νερό, λάδι, λεμόνι, παντού και αλάτι, πιπέρι στις πατάτες. 

Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε αρχικά σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά από μισή ώρα τη δυναμώνουμε στους 180 βαθμούς. 

Το παραδέχομαι ότι μου έσκασε ο κιμάς. Δυστυχώς συμβαίνει πού και πού. Πιθανολογώ ότι έπρεπε το πάνω μέρος του να είναι πιο παχύ από το κάτω, έτσι δε θα άνοιγε. 


Στο σερβίρισμα φαίνεται η μία φέτα του ρολό που έχει το αυγό και η άλλη που έχει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...