Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σόγια (κιμάς) κοκκινιστή με κίτρινο ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πολλοί έχουν πει ότι η σόγια στην αίσθηση μοιάζει με κρέας. Έχουν δίκιο. Όταν τη μασάει κανείς έχει λίγο αυτή την αίσθηση. Στη γεύση βέβαια απέχει πολύ. Η σόγια είναι όσπριο και μάλιστα φασόλι. Γι' αυτό προσοχή όταν τρώτε να μην καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα γιατί θα έχετε τις ίδιες παρενέργειες με τα φασόλια.

 


 



Υλικά:


1 φλ. κιμά σόγιας

λάδι

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

σάλτσα πασάτα

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη

κανέλα

πάπρικα





Για το ρύζι

1 - 2 ποτήρια ρύζι κίτρινο

1/2 κρεμμύδι τριμμένο (μικρό)

λάδι

αλάτι, πιπέρι

τριμμένο τυρί για μακαρόνια

 

Εκτέλεση:

 

Τις οδηγίες για τη σόγια θα τις βρείτε εδώ 

 

 Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ρύζι και το κρεμμύδι να καβουρδιστούν μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το ρύζι περίπου 20'.

Φροντίζουμε ώστε στο τηγάνι να μη μείνει νερό, αλλά να το πιει όλο το ρύζι. 




Σερβίρουμε στο πιάτο το ρύζι, πασπαλίζουμε με τυρί για μακαρόνια κι από πάνω τη σόγια. Στη νηστεία τρώγεται άνετα χωρίς τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...