Μακαρόνια με κιμά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αγαπημένο φαγητό όλων των μελών της οικογένειας. Τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου, είναι οικονομικό και νόστιμο.
Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λάδι
σάλτσα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγη κανέλα
2 γαρύφαλα
λίγη πάπρικα
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τον κιμά.
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε συχνά για να τσιγαριστεί καλά ο κιμάς.
Αφού τσιγαριστούν και τα δύο, σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 1' - 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με λίγο νερό, τόσο που να είναι μόνο λίγες κορυφές του κιμά έξω. Αφήνουμε περίπου 1 ώρα να βράσει.
Περίπου 20' πριν το σβήσουμε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
Αν θέλουμε να χυλώσει λίγο η σάλτσα τα τελευταία λεπτά βάζουμε 1-2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά, την αφήνουμε στο βράσιμο για 2' και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
Μόλις βράσουμε τα μακαρόνια τα καίμε με λίγο λάδι σερβίρουμε με μυζήθρα ή κεφαλοτύρι κι από πάνω τον κιμά.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αντί για κόκκινο κρασί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροζέ ή άσπρο. Αν θέλετε να νοστιμίσει κι άλλο ο κιμάς μπορείτε να βάλετε ένα κύβο κότας διαλυμένο στην κατσαρόλα και ένα κουταλάκι βούτυρο.
Τα μακαρόνια να τα βράσετε περίπου 10'. Όσο περισσότερο βράζουν τόσο περισσότερο λασπώνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου