Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μακαρόνια με κιμά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αγαπημένο φαγητό όλων των μελών της οικογένειας. Τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου, είναι οικονομικό και νόστιμο.

 




Υλικά:

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λάδι

σάλτσα

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη
λίγη κανέλα
2 γαρύφαλα
λίγη πάπρικα

λίγη τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι τον κιμά.

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε συχνά για να τσιγαριστεί καλά ο κιμάς.

Αφού τσιγαριστούν και τα δύο, σβήνουμε με το κρασί. 

Αφήνουμε 1' - 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με λίγο νερό, τόσο που να είναι μόνο λίγες κορυφές του κιμά έξω. Αφήνουμε περίπου 1 ώρα να βράσει.

Περίπου 20' πριν το σβήσουμε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. 


Αν θέλουμε να χυλώσει λίγο η σάλτσα τα τελευταία λεπτά βάζουμε 1-2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά, την αφήνουμε στο βράσιμο για 2' και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.



 



 


 Μόλις βράσουμε τα μακαρόνια τα καίμε με λίγο λάδι σερβίρουμε με μυζήθρα ή κεφαλοτύρι κι από πάνω τον κιμά.











Μικρές λεπτομέρειες:

Αντί για κόκκινο κρασί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροζέ ή άσπρο. Αν θέλετε να νοστιμίσει κι άλλο ο κιμάς μπορείτε να βάλετε ένα κύβο κότας διαλυμένο στην κατσαρόλα και ένα κουταλάκι βούτυρο.

Τα μακαρόνια να τα βράσετε περίπου 10'. Όσο περισσότερο βράζουν τόσο περισσότερο λασπώνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...