Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ομελέτα φούρνου

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια ομελέτα με πλούσια γεύση και πολλά απλά υλικά. Δεν έχει καμία δυσκολία, απλά παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω.




Υλικά:


2 - 3 μεγάλα αυγά 

περίπου 1/2 φλ. γάλα 

2 κ.σ αλεύρι 

2 -3 φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά 

1 ντομάτα 

μερικά κλωναράκια μαϊντανό

1/4 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

ένα κομμάτι τυρί φέτα 

ένα κομμάτι τυρί γκούντα τριμμένο 

4 -5 πολύ λεπτές φέτες σαλαμάκι 

2 - 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο κάρυ 

λίγο λάδι 


Εκτέλεση:


Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα των αυγών μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι. 

Ρίχνουμε στο μείγμα αλάτι, πιπέρι, κάρυ  

το κρεμμύδι σε φέτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο 

τη ντομάτα επίσης σε φέτες 

τα αλλαντικά κομμένα στη μέση όσα είναι μεγάλα σε μέγεθος 

 το γκούντα τριμμένο, λίγο λάδι κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

 Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά.

 Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ομελέτας. Κόβουμε σε κομμάτια τη φέτα και τη σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία.

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα απλώνουμε στα κενά. 

Ψήνουμε την ομελέτα στους 170 βαθμούς για περίπου 25' - 40'. Όταν τη βγάλουμε ελέγχουμε το κάτω μέρος της αν είναι ψημένο καθώς και το εσωτερικό της να μην έχει υγρά σημεία.









Μικρές λεπτομέρειες:


Αντί για ξερό κρεμμύδι μπορείτε να βάλετε φρέσκο. Στα λαχανικά μπορείτε είτε να παραλείψετε κάποιο, είτε να προσθέσετε π.χ. πιπεριά ή να το αντικαταστήσετε με όποιο σας αρέσει. Στα τυριά επίσης μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που προτιμάτε καθώς επίσης, και στα αλλαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...