Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Μπεκρή μεζέ με φέτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το κρασάκι εκτός από καλή παρέα θέλει και καλό μεζέ. Ένα ορεκτικό με σάλτσα και φέτα επινόηση του άντρα μου.




Υλικά:


1 λουκάνικο Τρικάλων 

λάδι για τηγάνισμα 

1 κουτί σάλτσα

λάδι για τη σάλτσα 

λίγο μπούκοβο (η ποσότητα εξαρτάται 

από το πόσο καυτερό το προτιμάτε)

1 μεγάλο κομμάτι φέτα


Εκτέλεση:


Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρά κομμάτια  και το τηγανίζουμε στο λάδι. 

 

 Μόλις το βγάλουμε στο πιάτο το κόβουμε σε στενότερες ροδέλες. Αυτό το κάνουμε για να μη στεγνώσουν τα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τη σάλτσα χωρίς νερό να βράσουν για 10' - 15' περίπου.


Βάζουμε πάλι τα κομμένα σε μικρότερα κομμάτια λουκάνικα στο τηγάνι κι αδειάζουμε από πάνω τους τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο μπούκοβο. Αφήνουμε να βράσουν για 5' - 7'. 






  


  Περίπου 2' πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από το μάτι ρίχνουμε τη φέτα σε μικρότερα κομμάτια.


Καλή σας όρεξη κι ένα ποτηράκι στην υγειά σας.














Μικρές λεπτομέρειες:


Δε βάζουμε αλάτι επειδή βάζουμε τη φέτα αλλά και το λουκάνικο από μόνο του περιέχει αλάτι και δε βάζουμε πιπέρι επειδή θα έχει το μπούκοβο μέσα. 

1 σχόλιο:

  1. Θεε μου πρέπει κάποια στιγμή να πάρεις όλες αυτές τις τρομερές συνταγές, και τις υπέροχες φωτό και να τα κάνεις ένα βιβλίο! Είναι τρομερές! Και κάνω και δίαιτα και σκανδαλίζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...