Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Φρέσκα πράσινα φασολάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το καλοκαίρι ήρθε και είναι καιρός για πράσινα φρέσκα φασολάκια. Μήπως δε σας πολυαρέσουν, μήπως τα βαριέστε; Εντάξει δεν αρέσουν σε όλους, αλλά ίσως με δύο διαφορετικά υλικά μέσα στην κατσαρόλα να τα φάτε πιο ευχάριστα.





Υλικά: 


1 κ. φρέσκα φασολάκια 

2 - 3 μέτριες πατάτες 

σάλτσα ή 4-5 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη

1 ποτηράκι κρασί 

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 

λίγη ζάχαρη 

λάδι

1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 

λίγη τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι  


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι να τσιγαριστούν ελαφρά.

Πριν πάρει το κρεμμύδι χρώμα βάζουμε και τα φασολάκια να τσιγαριστούν κι αυτά. 

 Μόλις τσιγαριστούν και τα φασολάκια τα σβήνουμε με το κρασί.

 Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη σάλτσα ή την τριμμένη ντομάτα.

 Κόβουμε τις πατάτες, προσθέτουμε νερό κι αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για περίπου 1 1/2 ώρα σε χαμηλή φωτιά. 

 Περίπου 20' - 30' πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι λίγη ζάχαρη, κανέλα και λίγη πάπρικα.

 Αν θέλουμε να χυλώσει λίγο το ζουμί ρίχνουμε 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη κι αφήνουμε 5'- 10' να βράσει μαζί με τα φασολάκια.

Μόλις σερβίρουμε τα φασολάκια στο πιάτο ρίχνουμε τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν έχεις καταλάβει πόσο χρήσιμη είναι η σελίδα σου!!! Πραγματικά είσαι βιβλίο συνταγών. Απλά,κατανοητά, χωρίς υπερβολές και "τεχνικές" ορολογίες, μας εξηγείς πως να κάνουμε στην κυριολεξία ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Είσαι τρομερή. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...