Κοτόπουλο με λαχανικά στη λαδόκολλα και πατάτες τσένταρ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτό το φαγητό θα σας ενθουσιάσει. Είναι εύκολο, με πολλές βιταμίνες, χρώματα και γεύση.
Υλικά:
Για τη μαρινάδα και το ψήσιμο:
3 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
και 2 στήθη
1 πιπεριά πράσινη 1 κόκκινη και 1 κίτρινη
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
ρίγανη
4 κ.σ. λάδι
αλάτι, μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 ποτηράκι κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
Για τις πατάτες:
4 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα
2 φέτες τυρί τσένταρ
σάλτσα τσένταρ (τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ)
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το τυρί και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια (όπως όταν τις περνάμε σε σουβλάκι), το κρεμμύδι στα τέσσερα και το σκόρδο το αφήνουμε ολόκληρο.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πλαστικό δοχείο που να κλείνει καλά. Του βάζουμε αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών.
Προσθέτουμε τα λαχανικά κι από πάνω αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη μουστάρδα. Περιχύνουμε τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ κι αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τα υλικά στη λαδόκολλα κι από πάνω πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Καλύτερα να φτιάξουμε δύο πακέτα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε αρχικά στους 200 βαθμούς για 20' και μετά στους 170 για περίπου 2 - 2 1/2 ώρες.
Το κοτόπουλο ίσως να βγάλει ζουμιά όταν ανοίξετε τη λαδόκολλα. Καλό θα είναι πριν ψηθεί εντελώς να το ελέγξετε κι αν έχει μέσα νερό να ανοίξετε το πακέτο και να το αφήσετε έτσι ανοιχτό μέσα στο φούρνο να συνεχίσει να ψήνεται.
Τις πατάτες τις αφήνουμε με τη φλούδα αφού πρώτα εξασφαλίσουμε προσεκτικό πλύσιμο. Τις τυλίγουμε μία-μία με λαδόκολλα. Τις βάζουμε ταυτόχρονα στη σχάρα του φούρνου που ήδη βάλαμε το κοτόπουλο για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα.
Μόλις ψηθούν τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια τις βάζουμε σε ταψί κι από πάνω σκορπίζουμε κομματάκια τις φέτες τυριού τσένταρ.
Τις βάζουμε για λίγα λεπτά στο ζεστό φούρνο να λιώσει το τυρί.
Ρίχνουμε από πάνω και τη σάλτσα τσένταρ.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο στην πιατέλα κι από πάνω βάζουμε τα λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου