Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Πίτσα με τέσσερα αλλαντικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μία πίτσα πάντα είναι ευπρόσδεκτη απ' όλη την οικογένεια. Καλή ιδέα αν υπάρχει άψητη στην κατάψυξη, ώστε να σας βγάλει από το αδιέξοδο σε ξαφνικές επισκέψεις.



Υλικά:


Για τη ζύμη για δύο πίτσες

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 - 2φλ νερό χλιαρό

1/2 κύβο νωπής μαγιάς ή 2κ.γ. ξερή

1-2 κ.γ. ζάχαρη

3 κ.γ. κοφτά αλάτι

3 κ.σ. λάδι


Για τη σάλτσα

1 φλ. σάλτσα

λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

λίγη ζάχαρη, λίγη κανέλα, λίγη πάπρικα

λίγη ρίγανη 

λίγο λάδι

 

Γέμιση:

500 γρ. τυρί γκούντα

8 φέτες μπέικον σε λωρίδες

8 φέτες πάριζα

8 λεπτές φέτες σαλάμι

8 φέτες γαλοπούλα βραστή

1 - 2 κ.σ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

1 συσκευασία μοτσαρέλα σε άρμη

1 μεγάλο κομμάτι φέτας σε τρίμματα

1 - 2 ντομάτες σε φέτες

3 - 4 μανιτάρια σε φέτες

 

Εκτέλεση:

 

Για τη ζύμη θα βρείτε τις οδηγίες εδώ


 Κόβουμε τα αλλαντικά, τις ντομάτες, τα μανιτάρια και τη μοτσαρέλα σε φέτες. Βγάζουμε το κουκούτσι από τις ελιές και τη φέτα την κόβουμε σε μικρότερα κομματάκια απ' αυτά της φωτογραφίας.

 Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τη ζύμη μέσα και περιχύνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το τυρί από πάνω στρώνουμε τη μοτσαρέλα, τις ελιές, τα μανιτάρια, τα αλλαντικά, τη φέτα και τις ντομάτες.

Βάζουμε τελευταίο λίγο τυρί από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20'. Αν ο φούρνος καίει την επιφάνεια νωρίτερα από τα 20' τότε σκεπάζουμε με λαδόκολλα.

Μόλις ψηθεί την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...