Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κολοκυθάκια μπριάμ στο φούρνο με τυριά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αν δεν το συμπαθείτε και τόσο αυτό το φαγητό δοκιμάστε το με τυριά στο ταψί και θα αλλάξετε γνώμη. Με σιγανό ψήσιμο στο φούρνο μελώνει και με τα τυριά γίνεται πεντανόστιμο.



Υλικά:


1 1/2 - 2 κολοκυθάκια χοντρά

6 - 7 πατάτες μέτριες σε μέγεθος

1 καρότο 

1 ντομάτα 

4 - 5 στρογγυλά άσπρα μανιτάρια 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

ζάχαρη 

ένα κομμάτι φέτα 

ένα κομμάτι γκούντα


Εκτέλεση:


 Κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια, το καρότο, τη ντομάτα, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πατάτες κυδωνάτες. 

Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Ρίχνουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα. 

Από πάνω βάζουμε το λάδι στο φαγητό κι ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Ρίχνουμε νερό τόσο που να είναι κάτω από τη μέση των υλικών. 

 Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε το φαγητό για 15' στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια για 1 ώρα ακόμα στους 160.

 Μόλις γίνει το μπριάμ, κόβουμε σε κομματάκια τα τυριά και τα απλώνουμε παντού στο ταψί. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα με την υπάρχουσα θερμοκρασία να αρχίζουν να ψήνονται και να λιώνουν ελαφρά τα τυριά.


Σε περίπτωση που ο φούρνος καίει πολύ μόλις δούμε ότι τα τυριά έλιωσαν το βγάζουμε από μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...