Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα τσένταρ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αν έχετε καλεσμένους και ψάχνετε κάτι απλό μεν αλλά κάπως πιο γουστόζικο, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους αυτό το πιάτο.  



Υλικά: 

2 ψαρονέφρια των 500 γρ. το καθένα

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

λίγο λάδι για το άλειμμα 


Για τη σάλτσα: 

2 κ.σ. βούτυρο 

1 1/2 φλ. γάλα 

1 1/2 κ.σ κορνφλάουρ 

250 γρ. τυρί τσένταρ 

λίγο αλάτι 


 Εκτέλεση:


Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι στη μέση κατά μήκος αλλά δεν το χωρίζουμε εντελώς. Θέλουμε να μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο. 

Τα βάζουμε στη γκριλιέρα σε χαμηλή φωτιά και τα αλατοπιπερώνουμε από λίγο στην κάθε πλευρά. Τα γυρίζουμε τακτικά και τα λαδώνουμε κάθε φορά. Επειδή το πινέλο παίρνει μια ποσότητα αλατιού, θα ξαναρίξουμε από λίγο κάθε φορά που λαδώνουμε. Τη ρίγανη θα τη βάλουμε λίγη ώρα πριν το βγάλουμε από το γκριλ.



Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. 

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. 

Στην κατσαρόλα με το βούτυρο μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κορνφλάουρ κι ανακατεύουμε αμέσως και με ταχύτητα να γίνει σαν χυλός. 

Όταν ζεσταθεί το γάλα το ρίχνουμε στο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.


Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη. 

Το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα του γάλακτος κι ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές. Του βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις ενσωματωθεί το βγάζουμε από το μάτι. 

Αυτή τη σάλτσα τσένταρ θα τη σερβίρουμε πάνω στο ψαρονέφρι ή χωριστά σε μπολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...