Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Βρώμη με γάλα και ξηρούς καρπούς

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η βρώμη για πρωινό μαζί με γάλα είναι ένα χορταστικό γεύμα για το ξεκίνημα της ημέρας που μάλιστα είναι ευεργετικό για το στομάχι. Μπορείτε να το εμπλουτίσετε κάθε φορά με διαφορετικά υλικά και να έχετε ένα πιάτο που δε θα το βαριέστε ποτέ.




Υλικά: 

(για ένα μπολάκι του παγωτού) 

1/2 φλ. γάλα (για τη νηστεία μπορείτε να βάλετε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ή σόγιας) 

1 κ.σ. βρώμη 

1 κ.γ. μέλι ή ζάχαρη (την ποσότητα μπορείτε να την προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας) 

1 κ.σ. ξηρούς καρπούς αλεσμένους (όπως αμύγδαλα, φουντούκια, σταφίδες κλπ) 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το γάλα με τη βρώμη στο μπρίκι να βράσει. Το ανακατεύουμε συχνά και ειδικά προς το τέλος πριν βράσει γιατί κολλάει. Μόλις φουσκώσει το κατεβάζουμε.

 Το αφήνουμε λίγο στο μπολάκι να τραβήξει το γάλα και μετά προσθέτουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς σε όποιο συνδυασμό αρέσει στον καθένα...

το μέλι ή τη ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κομματάκια βερίκοκου, χουρμά, δαμάσκηνου σε όποιο συνδυασμό σας ταιριάζει. Σ' αυτή την περίπτωση επειδή θα γλυκίζει περισσότερο μπορείτε να σας αρέσει να καταργήσετε τη ζάχαρη ή το μέλι, πάντα σύμφωνα με την προτίμησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...