Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κουτσομούρες τηγανητές με σιμιγδάλι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σήμερα τηγανητά ψαράκια διαφορετικά από τα συνηθισμένα ως προς τον τρόπο αλευρώματος; Έχω να προτείνω αντί για αλεύρι το σιμιγδάλι σαν πανάρισμα δηλαδή. Έτσι τα ψάρια θα γίνουν πιο τραγανά και κριτσανιστά.




Υλικά: 


κουτσομούρες 

αλάτι 

σιμιγδάλι ψιλό

λάδι για τηγάνισμα 


Εκτέλεση: 


 Μετά το καθάρισμα και το πλύσιμο, αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν τα ψάρια και τα αλατίζουμε.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το σιμιγδάλι και τα πανάρουμε 

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα ψάρια από τις δύο μεριές χωρίς να τα αφήσουμε να καούν. Εξαρτάται βέβαια, από το πόσο ξεροψημένα τα θέλετε. 

Μια πρόταση σερβιρίσματος είναι ακτινωτά σε πιάτο κι ανάμεσά τους φέτες λεμονιού κομμένες σε τρίγωνα και ντοματάκια μίνι. Μια ακόμη ιδέα είναι να στρώσετε φύλλα σγουρού μαρουλιού ή λόλο ρόσσο και πάνω τους τα ψάρια με τις φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...