Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αρακάς κοκκινιστός

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο αρακάς δεν είναι μόνο ανοιξιάτικο φαγητό. Τρώγεται άνετα και μέσα στο χειμώνα, ας είναι καλά τα κατεψυγμένα. Σήμερα θα τον φτιάξουμε με σάλτσα.




Υλικά: 


300 - 500 γρ. αρακάς 

1 πατάτα 

1 καρότο

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (μπορείτε να βάλετε φρέσκο ή κι από τα δύο είδη) 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

σάλτσα 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)


Εκτέλεση: 


 Βάζουμε στην κατσαρόλα τον αρακά, τα καρότα κομμένα και την πατάτα σε κυβάκια.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. 

 Ρίχνουμε τη σάλτσα.... 

αλάτι, πιπέρι και κανέλα κι αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα. 

Περίπου 10' πριν γίνει ρίχνουμε (προαιρετικά) λίγη τριμμένη φρυγανιά για να χυλώσει.... 

και τέλος, προσθέτουμε το λάδι. Αφήνουμε λίγο ακόμα να συνεχιστεί το μαγείρεμα για να ενσωματωθούν τα δύο τελευταία υλικά και το σβήνουμε.

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένο φαγητο της εγγονής μου!!
    Αρέσκεται στα πράσινα!!!!!
    Ευχαριστώ Ρια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον σπάνιο αυτό για ένα παιδί. Μπράβο της που τρώει τα λαχανικά.
      Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...