Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Φιλέτο γαλοπούλας πανέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Συνήθως φτιάχνουμε το κοτόπουλο πανέ. Το φιλέτο γαλοπούλας βγάζει μεγαλύτερες μερίδες και γίνεται πιο χορταστικό. Η επιλογή είναι δική σας σύμφωνα με την προτίμησή σας. Σκεφτείτε επίσης, ότι ένα τέτοιο πιάτο θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει σε ένα μπουφέ για παιδικό πάρτι (με τα κομμάτια κομμένα σε πολύ μικρές μερίδες ) ή σαν δεύτερο κρεατικό σε ένα τραπέζι για τους φίλους σας. 



Υλικά: 


φιλέτα γαλοπούλας ή κοτόπουλου 

τριμμένη φρυγανιά 

3 - 4 κ.σ. τριμμένο τυρί για μακαρόνια 

1 αυγό 

περίπου 1/2 φλ. γάλα 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση:


Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το τυρί.

Σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάμε λίγο αυγό και προσθέτουμε σ' αυτό το γάλα. 

 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

Τα περνάμε πρώτα από το μείγμα της φρυγανιάς. 

Μετά τα βουτάμε στο μείγμα του αυγού. 

Και ξανά πάλι στο μείγμα της φρυγανιάς. 

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα σνίτσελ. 

Το συνοδευτικό συνήθως είναι πατάτες τηγανητές. Αν όμως θέλετε να αλλάξετε μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι ή πουρέ ή ακόμη και με απλή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...